PVC

Elements Flooring PVC

Het Elements Flooring PVC bestaat uit zowel tegel-, betonlook- als houtdessins. Daarnaast kenmerkt de collectie zich doordat de pvc-vloeren zijn voorzien van een zeer sterk kliksysteem. Alle dessins zijn voorzien van een prachtige natural look toplaag, waardoor het bijna niet te onderscheiden is van een echte parket- of tegelvloer.

Het eerlijke verhaal

Pvc is ongekend populair. Het product wordt in de media gepresenteerd als de ideale vloer, namelijk kras- en onderhoudsvrij. Daarnaast wordt beweerd dat plak-pvc geheel naadloos is. Dit ideaalbeeld klopt helaas niet. Pvc is sterk en goed bestand tegen langdurige slijtage, maar slijtage zorgt wel voor krassen. Door die slijtage verdwijnt ook een deel van de PU-coating, de onzichtbare film op het pvc. Daarom moet er onderhoud worden gepleegd om de PU-coating te herstellen. Bij de aanschaf van een vloer is het van groot belang dat u het juiste advies krijgt. Cusiël Exclusieve Vloeren helpt u graag bij deze keuze!

pvc vloeren

Eenvoudig te leggen

Omdat de gehele collectie is voorzien van een kliksysteem, is deze eenvoudig te leggen en te verwijderen. Mocht u de vloer ooit willen vervangen, dan kan dit eenvoudig. Dit in tegenstelling tot een geplakte vloer, waarbij het risico bestaat dat de ondergrond wordt beschadigd. Het kliksysteem is zo simpel, dat ook u deze vloer gemakkelijk zelf kunt leggen zonder specialistisch gereedschap.

Vloerverwarming

Alle pvc-vloeren in de Elements Flooring collectie zijn geschikt voor vloerverwarming. Door de lage isolatiewaarde laat het de warmte goed door en wordt de ruimte snel verwarmd. De Elements Flooring collectie is geschikt voor appartementen met een 10 dB geluidsnorm. Ook in appartementen met vloerverwarming kan het met de juiste ondervloer perfect worden toegepast.

Installateurs en bouwbedrijven geven vaak aan dat pvc als enige, naast giet-, tegel- en andere steenachtige vloeren, geschikt is voor vloerverwarming. Deze informatie klopt niet! Ook al onze parket- en laminaatvloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en zelfs vloerkoeling!