Onderhoud

Bijzondere specialisten!

Cusiël Exclusieve Vloeren is de specialist in Groningen, Friesland en Drenthe in het onderhouden en renoveren van houten vloeren. Zo gespecialiseerd, dat we er zelfs een dochterbedrijf en aparte website voor hebben opgericht: parket-renoveren.nl. We beschikken over een groot arsenaal machines, die in sommige gevallen speciaal voor ons zijn aangepast. Daarmee krijgen we bijna elke parketvloer weer zo goed als nieuw! Ook als uw vloer in goede staat verkeert en u normaal periodiek onderhoud wilt plegen, bent u bij Cusiël Exclusieve Vloeren aan het juiste adres. Wij kunnen vrijwel alle merken onderhoudsproducten leveren.

laminaat onderhoud

Schuren en renoveren

Is de lak- of olielaag van uw parketvloer versleten of wilt u een andere kleur op de vloer? In veel gevallen kunnen wij uw vloer renoveren door deze te schuren en opnieuw af te werken. Cusiël Exclusieve Vloeren is gespecialiseerd in het schuren van parketvloeren. Met ons bijzondere machinepark kunnen we uw parket er praktisch als nieuw laten uitzien. We starten met het kaalschuren van het hout waarmee we de oude laag verwijderen. De krassen die daardoor ontstaan, schuren we met een aantal schuurgangen nagenoeg weg. Vervolgens gaan we deze gladde vloer polijsten en afhankelijk van de gekozen afwerking behandelen.

De afwerking hangt mede af van de houtsoort. In veel gevallen wordt gekozen voor olie of lak of een combinatie van beide. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichte houtsoorten, zoals eiken en grenen, met speciale pre-color te bewerken. Een pre-color geeft een diepere kleur aan het hout.

pvc onderhoud

Een goede onderhoudsbeurt

Een parketvloer, mits goed onderhouden, gaat vele jaren mee. Een goed onderhouden olievloer hoeft in principe zelfs nooit te worden geschuurd. Onderhoud is dus zeer belangrijk voor het mooi houden van uw vloer. In veel gevallen volstaat het om één keer per jaar onderhoud te plegen. De frequentie hangt af van de afwerking en het gebruik. Daarover kunnen wij u adviseren.

Als u het niet zitten om uw vloer zelf een onderhoudsbeurt te geven, dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij gebruiken speciale machines om uw vloer grondig te reinigen. Daarna brengen we een nieuwe beschermlaag op uw vloer aan.

vloeren onderhoud

Schadeherstel

Schade aan uw parketvloer is heel vervelend, zeker als het om waterschade gaat. Cusiël Exclusieve Vloeren kan u helpen om uw beschadigde vloer te herstellen. In bijna alle gevallen moet er eerst een deel van de vloer worden vervangen. Daarna wordt de vloer geschuurd en opnieuw afgewerkt.

Als er sprake is van waterschade, dan bent u daarvoor in de meeste gevallen verzekerd via uw inboedelverzekering. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een schaderapport en het verhelpen van de schade.

parket onderhoud

Aanleggen / aanhelen

Stel, u heeft een prachtige parketvloer, maar u wilt uitbouwen of binnenmuren verplaatsen of weghalen. Dan hoeft dat niet ten koste te gaan van uw vloer. Wij kunnen u helpen uw vloer te behouden. In veel gevallen kan de bestaande parketvloer worden aangeheeld, met andere woorden we leggen een stuk bij uw bestaande parketvloer aan. We doen dit op zo’n manier dat dit bijna niet is te zien. Nadat de vloer is aangeheeld, wordt de vloer geschuurd en opnieuw afgewerkt.