LAMINAAT

Elements Flooring Laminaat

Het Elements Flooring Laminaat heeft een mooie opbouw in prijs. Ook als het goedkoop moet, kunt u bij ons terecht. U vindt in de collectie een mooie mix van afmetingen, uitgevoerd in prachtige tegel- en houtdessins. Een aantal laminaatvloeren in de collectie heeft een ultramatte toplaag, die ook nog eens zeer slijtvast is. Daarnaast is een groot deel van de collectie goed waterbestendig, ideaal voor keukens en zelfs badkamers.

laminaat-vloeren

Wat is laminaat?

Laminaat is een product dat op een eenvoudige maar hele sterke manier wordt gemaakt. De opbouw is dan ook altijd hetzelfde, ongeacht van welke fabrikant het afkomstig is.

1.

Toplaag, ook wel slijtlaag genoemd: deze transparante film ligt op de decorlaag en zorgt voor de slijtvastheid van het product. De toplaag bepaalt ook hoe glanzend of hoe mat het is.

2.

Decorlaag: deze papierlaag bepaalt welk dessin het laminaat krijgt. De mogelijkheden zijn eindeloos: hout, tegels, natuursteen, marmer, zelfs effen kleuren en fantasie dessins zijn mogelijk.

3.

Drager: een drager van laminaat is in verreweg de meeste gevallen gemaakt van HDF. Tegenwoordig zijn er veel fabrieken die het HDF watervast maken; hierdoor is het geschikt om in natte ruimtes te leggen.

4.

Contralaag: dit is de rug van het laminaat. De contralaag zorgt ervoor dat het minder last heeft van werking; het wordt daarom ook wel stabiliserende onderlaag genoemd.

Ondanks dat laminaat al jaren hetzelfde is, heeft het nog behoorlijk wat ontwikkelingen doorgemaakt. Fabrikanten zijn tegenwoordig zeer goed in staat om natuurlijke dessins te ontwikkelen. Samen met vernieuwde toplagen is het daarmee mogelijk om zeer realistische vloeren te maken. Hierdoor is het bijna niet meer van een echte houten of tegelvloer te onderscheiden.

Alleen de beste kwaliteit

De laminaatvloeren van Elements Flooring worden gemaakt door de beste fabrikanten. Het merendeel van de collectie komt uit de fabrieken van Quikstep, Balterio, Parador en Meister. Zo wordt de geheel eigen ontwikkelde Smart-Line collectie bijvoorbeeld speciaal voor Elements Flooring gemaakt. Alle laminaatvloeren in de collectie zijn minimaal 8 mm dik en hebben gebruiksklasse 32. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd een sterke laminaatvloer koopt.

Vloerverwarming

Alle laminaatvloeren in de Elements Flooring collectie zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Door de goede warmtegeleiding komt de ruimte snel op temperatuur. Zelfs in appartementen met een 10 dB geluidsnorm is een laminaatvloer in combinatie met vloerverwarming geen probleem!